Въпроси и отговори

Лечение на обратна захапка

При обратната захапка, долните зъби са пред горните. Обратната захапка може да се лекува със системата "Healthy Start" на Ortho-T още от 2 годишна възраст.


Кога трябва да е първият преглед на детето ми?

Първият преглед на детето може да се извърши още от 2 годишна възраст. Може да бъдат диагностицирани вредни навици, скелетна деформация и други. Този преглед е и опознавателен за детето и информационен за родителя.


Защо да започна ранно ортодонско лечение на детето си?

Апаратите  "Healthy Start" на Ortho-T  "насочват" правилното поникване на постоянните зъби докато детето спи. Веднъж изправени, зъбите остават такива благодарение на формиралите се колагенови влакна. Предотвратява се необходимостта от екстракции в тинейджърска възраст.


Лекува ли "Орто-т" струпвания над 4мм?

Да, когато лечението започне в млечното съзъбие. С пробива на постоянните зъби се оформя захапката и правилното подреждане на зъбите. Ако лечението започне рано, се стимулира растежа на челюстта. Изчакването на пробива на зъбите, е предпоставка зъбите да не си намерят място, да се сгъстят, наклонят и да изтънее костта.


Трябва ли да се продължи лечението с друг апарат след лечение с Ortho-T?

Параметрите на "Ortho-T" са точно определени. Ако деформацията отговаря на тях, не е необходимо използването на други системи.


Какво трябва да знаем преди първото посещение при стоматолог?

Често избора на стоматолог се прави по препоръка от приятели, колеги, роднини. Обикновено това е добър начин да се доверите на доказан специалист, но в допълнение на това препоръчваме да се информирате какви материали използва, с кои партньори работи и други, така че да изберете този специалист, чиято философия и начин на работа съвпадат с вашите виждания.


Има ли риск при прилагането на импланти?

При някой пациенти, които имат специфични заболявания, лоши навици и начин на живот, лечението с импланти се провежда по по-различен начин или най-малко следва да сме предварително запознати с вашите индивидуални особености, за назначим най-добрите за вас импланти. Така например едно от най-важните неща, които трябва да се предвидят е наличието на алергии, което би могло да осуети прилагането на импланти.


Може ли да избелвам зъбите в домашни условия?

Има много и различни методи за поддържане на бяла усмивка в домашни условия - някой от добре познатите са с лимонов сок, сода и други, които обаче са силно инвазивни и повече вредят на емайла, отколкото да помагат. В кабинета ни можем да предложим избелване на зъбите, което включва няколко процедури в кабинета и самостоятелни процедури, които правите в дома си, така че да не посещавате ежедневно нашия кабинет.


Първите зъби на детето ми са криви, какво да предприема?

Nite - Guide на "Ortho - T" позволява лечение още в млечното съзъбие. Философията на ранното лечение е отстраняване на вредните навици (което коригира изкривените зъби) или корекция на захапката, което предотвратява прорастването на постоянните зъби изкривени. Установено е, че 75% от "върнати ортодонтски случаи" се дължат на късно лекувани деформации.


Какво да направим преди посещение при зъболекар?

Задължително преди зъболекар трябва да сте изчеткали добре зъбите, за да може стоматолога да започне работа по зъбите Ви, което би било невъзможно, ако не са чисти.


Колко често трябва да почистваме зъбния камък?

Минимум веднъж годишно в зависимост от индивидуалните особености при всеки пациент - при някой натрупването на микроорганизми върху емайла и между зъбите е по-интензивно от това на други пациенти.


Кога започваме да мием зъбите на детето?

Измиването на зъбите започва още с поникването на първия му зъб! В различните възрасти има различни възможни процедури за поддържането на здравето на детските зъби, но отправна точка е внимателното подбиране на четки и пасти за зъби, като пастата трябва да е с особено ниско съдържание на флуор за най-малките.


Кога имаме нужда от импланти?

Импланти се прилагат в тези случаи, при които се наблюдава липса на зъб или няколко зъба. Прилагането им в тези случаи е подходящо, защото подпомагат пациентите в нормалното им ежедневие, позволявайки да дъвчат безпроблемно. За прилагането им не се изисква изпиляване на съседни зъби. Имплантите заменят неудобните протези, затова са подходящи за прилагане и при по-възрастни пациенти.


Все още имате въпроси? Не се колебайте да се свържете с нас!
Свържете се с нас