header image

Какво трябва да знаем преди първото посещение при стоматолог?

Често избора на стоматолог се прави по препоръка от приятели, колеги, роднини. Обикновено това е добър начин да се доверите на доказан специалист, но в допълнение на това препоръчваме да се информирате какви материали използва, с кои партньори работи и други, така че да изберете този специалист, чиято философия и начин на работа съвпадат с вашите виждания.

Има ли риск при прилагането на импланти?

При някой пациенти, които имат специфични заболявания, лоши навици и начин на живот, лечението с импланти се провежда по по-различен начин или най-малко следва да сме предварително запознати с вашите индивидуални особености, за назначим най-добрите за вас импланти. Така например едно от най-важните неща, които трябва да се предвидят е наличието на алергии, което би могло да осуети прилагането на импланти.

Може ли да избелвам зъбите в домашни условия?

Има много и различни методи за поддържане на бяла усмивка в домашни условия - някой от добре познатите са с лимонов сок, сода и други, които обаче са силно инвазивни и повече вредят на емайла, отколкото да помагат. В кабинета ни можем да предложим избелване на зъбите, което включва няколко процедури в кабинета и самостоятелни процедури, които правите в дома си, така че да не посещавате ежедневно нашия кабинет.

Първите зъби на детето ми са криви, какво да предприема?

Nite - Guide на "Ortho - T" позволява лечение още в млечното съзъбие. Философията на ранното лечение е отстраняване на вредните навици (което коригира изкривените зъби) или корекция на захапката, което предотвратява прорастването на постоянните зъби изкривени. Установено е, че 75% от "върнати ортодонтски случаи" се дължат на късно лекувани деформации.

Какво да направим преди посещение при зъболекар?

Задължително преди зъболекар трябва да сте изчеткали добре зъбите, за да може стоматолога да започне работа по зъбите Ви, което би било невъзможно, ако не са чисти.

Колко често трябва да почистваме зъбния емайл?

Минимум веднъж годишно в зависимост от индивидуалните особености при всеки пациент - при някой натрупването на микроорганизми върху емайла и между зъбите е по-интензивно от това на други пациенти.