header image

Кога трябва да е първият преглед на детето ми?

Още при поникването на първото зъбче. Този преглед е опознавателен за детето, а за родителите - информационен - как да се мият зъбите, как да се лекуват кариесите, начин на хранене.

Защо да започна ранно ортодонско лечение на детето си?

Апаратът Орто- т "насочва" правилното поникване на постоянните зъби докато детето спи. Веднъж изправени, зъбите остават такива благодарение на формиралите се колагенови влакна. Предотвратява се необходимостта от екстракции в тинейджърска възраст.

Първите зъби на детето ми са криви, какво да предприема?

Nite - Guide на "Ortho - T" позволява лечение още в млечното съзъбие. Философията на ранното лечение е отстраняване на вредните навици (което коригира изкривените зъби) или корекция на захапката, което предотвратява прорастването на постоянните зъби изкривени. Установено е, че 75% от "върнати ортодонтски случаи" се дължат на късно лекувани деформации.

Кога започваме да мием зъбите на детето?

Измиването на зъбите започва още с поникването на първия му зъб! В различните възрасти има различни възможни процедури за поддържането на здравето на детските зъби, но отправна точка е внимателното подбиране на четки и пасти за зъби, като пастата трябва да е с особено ниско съдържание на флуор за най-малките.